Vaikka Lewis Hamilton on piiskannut useita eri Mercedes-kilpureita jo kolmeen mestaruuteen, eivät kaikki kilparatsut olleet yhtäläisissä määrin brittitähden mieleen. Tuoreessa Motorsportin haastattelussa Mersu-tähti paljasti vuoden 2017 W08-mestaruusmyllyn olleen hänen uransa vaikein auto.

– Tämä auto oli selvästi vaikein. Osa sen ongelmista oli ollut jo riesanamme useiden vuosien ajan. Alamme vasta nyt ymmärtää, että jotain on tehtävä. Uusi auto leveämmällä skaalalla on suurentanut ongelmia entisestään. Erilainen rengasdynamiikka teki siitä entistä vaikeamman, brittimestari valitteli.

W08-kilpuri oli ongelmissa uusien Pirellin renkaiden kanssa. Auto kulutti renkaita poikkeuksellisen kovaa syöden ahnaasti etenkin takarenkaita.

Autolla oli vaikeaa suoriutua tarpeeksi tehokkaasti myöskin formulasirkuksen hitaammilla radoilla. Hamiltonin mukaan autosta oli vaikea ottaa kaikkea potentiaalia irti, sillä Mersu-kuskien oli varottava ylikuluttamasta sitä.

– Usein sen pienen edun saamiseksi autoa on ”yliajettava” hieman. Siinä on kuitenkin todella tarkka raja, milloin se menee liian pitkälle. Tänä vuonna ihmiset puhuivat paljon, että meillä oli paras auto. Olihan se tietenkin hyvä, mutta siinä oli useita perusteellisia ongelmia, jotka meidän täytyy korjata, Hamilton painotti.