Ennen viime vuoden kammottavaa onnettomuuttaan 18-vuotias Billy Monger oli yksi Brittien saarien formuloiden kovimmista teinilupauksista. Hänen F1-unelmansa murskaantuivat traagisesti nuorukaisen menetettyä molemmat jalkansa hurjassa kolarissa kesken Formula 4 -luokan kilpailun. Ajettuaan tänä vuonna kaksipaikkaisia autoja, Monger on päättänyt tähdätä ensi vuodelle kilpailemaan formulasarjoihin terveiden kuskien kanssa.

– Tavoitteenani on ajaa yksipaikkaista autoa vuonna 2018. Keskustelin vasta FIA:n kanssa, ja aiemmat kiellot vammaisten kuljettajien mahdollisuuksista ajaa formulasarjoissa on vastikään kumottu. Tällä hetkellä tähtäämme brittiläisen F3-sarjan riveihin. Se on suunnitelmani.

Monger oli kunniavieraana FIA:n perinteisessä palkintogaalassa Pariisissa viikko sitten. Juhlassa nuori kuljettajalupas avasi tulevaisuuden suunnitelmiaan. Vaikka Monger on erittäin kiitollinen saamastaan tuesta, odottaa hän jo sitä aikaa, kun hänet tunnetaan taas kilpa-ajajana eikä pelkästään vammaisena selviytyjänä.

– Odotan sitä, että voin olla taas oma itseni ja tulla tunnetuksi kilpailusaavutuksistani. Kaikki saamani tuki on ollut tietenkin mahtavaa. Odotan kuitenkin eniten sitä, että pääsen taas ratin taakse tekemään sitä, mitä rakastan, Monger haaveili.

Brittilupaus palasi ilmiömäisesti kilpa-auton rattiin vain 11 viikkoa jalkojensa amputaation jälkeen. Hän kokeili kesällä erikoisvalmisteista Team BRIT:n kilpa-autoa, jonka kaasua, kytkintä ja jarrua voi hallita ratin ohjaimista käsin.