F1-fanit ovat toivoneet viime viikkoina hartaasti kaunista loppua eräälle koko sarjan historian suurimmista satutarinoista. F1-toimittaja Maurice Hamilton on kuitenkin pistänyt merkille enteet, jotka eivät lupaa hyvää Robert Kubicalle.

Vuonna 2011 vakavasti rallionnettomuudessa loukkaantunut Kubica palasi kolkuttelemaan F1-tallien ovia tällä kaudella, kun hän testasi ensiksi Renaultin ja myöhemmin Williamsin kilpureita. Puolalainen on erittäin vahvasti ehdolla brittitallin toiseksi kisakuljettajaksi ensi kaudella.

Hamilton, joka nauttii suurta arvostusta F1-piireissä, ei ole kuitenkaan asiasta vakuuttunut. Toimittaja ei näe ongelmaa Kubicassa itsessään, vaan tallin toiminnassa.

– Juttelin Williams-pomo Paddy Lowen kanssa taannoin ja yritin tulkita hänen sanomisiaan Kubican testeistä Abu Dhabissa. Hän vastasi peruslatteudet miehen kehityksestä, kehuen hänen kuntoaan ja palautettaan mekaanikoille. Sen lisäksi hänestä ei kuitenkaan saanut juuri mitään irti, Hamilton kirjoittaa.

Kokeneena journalistina ja F1-maailman lainalaisuuksia tuntevana henkilönä Lowe huomasi kommenteissa jotain huolestuttavaa.

– Jos Robert olisi tehnyt hyvää jälkeä, kai edes joku Williamsilla olisi antanut siitä jotain merkkejä? Kehunut maasta taivaisiin, hymyillyt tai edes iskenyt silmää kysymyksen esittäjälle? Mitään tällaista ei ole kuitenkaan nähty.

Hamilton toteaa myös Renaultin esittäneen samanlaisia kommentteja Kubicasta kesällä suoritettujen testien jälkeen. Tuolloin ranskalaistalli päätyi ylenkatsomaan Kubican kuljettajavalinnoissaan.

– Koska valinta ei osu Kubicaan millään, olen päätynyt siihen, että ehkä tallit eivät koe hänen olevan kuitenkaan tarpeeksi nopea. Tai toisin sanoen: hänen vauhtinsa ei ole tarpeeksi riittävää huipulle haluavalle tallille, jotta se voisi satsata 32-vuotiaaseen kuljettajaan. Tämä on seurausta nykypäivän suuntauksesta, joissa mukaan tulee yhä nuorempia ja nuorempia ja jopa parikymppisiä kuljettajia kyseenalaistetaan taitojensa osalta, Hamilton manaa.