Rallin MM-sarjan hallitseva mestari Sebastién Ogier ilmoitti toissapäivänä jatkavansa uraansa Fordin M-Sport -tallissa. Nyt ranskalaiskuski on paljastanut tärkeimmän syynsä jatkosopimukseen, mikä oli Fordin lupaus panostaa entistä enemmän autonsa suorituskyvyn kehittämiseen.

– Olen ollut todella tyytyväinen kokonaisuuteen, mikä meillä oli tänä vuonna. Olemme olleet vahvoja ja tasaisia kaikkialla. Haluamme kuitenkin nousta askeleen ylöspäin suorituskyvyssä ja uskomme kykenevämme siihen. Tämän vuoksi sanoin haluavani enemmän suorituskykyä. Saamme Fordilta enemmän tukea sillä puolella ensi vuonna. En voi kertoa tarkalleen, miten se tulee tapahtumaan, mutta tiedän, että sitä on tulossa, Ogier vakuutti Autosportille.

Ogier nappasi uransa viidennen maailmanmestaruuden tänä vuonna Fordin Fiesta WRC -autolla. M-Sportin johtaja Malcom Wilson on vahvistanut, että auton kehitystyö nousee kaudella 2018 yhä tärkeämpään rooliin.

– Tulemme kehittämään kaikkea osa-alueita, kuten moottoria, aerodynaamiikkaa, jousitusta ja painon jakautumista. Huijaisimme kuitenkin vain itseämme, jos väittäisimme tekevämme isoja muutoksia jollain yhdellä osa-alueella. Säännöt ovat sellaisia, ettei se ole oikeastaan mahdollista millekään tallille, Wilson valotti.

Rallin MM-sarjan kausi avataan Autosportin kansainvälisissä kisoissa 11.-14. tammikuuta.