Kuten tämän kauden pisteetkin osoittavat, on Ferrari noussut jälleen lähemmäksi Mercedestä valmistajien ja kuskien MM-taistossa. Kausi oli italialaisille kaikkiaan hyvä, vaikka kesätauon jälkeen Ferrari muutamassa kisassa floppasikin pahasti.

– Tämä oli hyvä vuosi, ja heidän pitäisi olla onnellisia. Mutta kaksi heikkoa kilpailua merkitsi kriisin alkua ja Mercedes hyötyi siitä suuresti, Ferrarin entinen pääinsinööri Toni Cuquerella kertasi F1 Todayn mukaan kauden ratkaisukohtia.

Cuqurella saattoi ainakin pisteitä tuijottamalla viitata Singaporen ja Japanin kisoihin. Noissa kilpailuissa tiimi otti nimittäin yhteensä vain 10 pistettä menettäen MM-taiston lopullisesti.

Toisaalta, Ferrari ei ilman Mersun takaiskuja olisi välttämättä pystynyt ajamaan mestaruudesta, sillä Mercedes on suorittanut kisasta toiseen idioottivarmalla tasolla.

Oli miten oli, katastrofikisojen jälkeen Ferrari on taistellut tiensä takaisin kärkitiimiksi yksittäisissä kisoissa. Tallin olisi hyvä jatkaa kehitystään, sillä ensi kaudella taistelu on ainakin Cuquerellan kommenttien mukaan jälleen laajempaa.

– Ferrari taistelee päästäkseen kriiseistään.

– Tänä vuonna nopein tiimi ja nopein kuljettaja voittivat, mutta trendi osoittaa, että tämä ei välttämättä jatku. Seuraavan tittelin voisi voittaa tiimi, jolla ei ole paras auto, espanjalainen sanoi salaperäisesti.