McLarenin tallipomo Eric Boullier uskoo Stoffel Vandoornen joutuneen kovaan kouluun saadessaan tallikaverikseen Fernando Alonson. Boullier kehuu nuoren belgialaisen omaksuneen kuitenkin nopeasti talon tavat, mikä kertoo olennaisen miehen lahjakkuudesta.

Vandoorne jäi alkukaudesta pahasti kaksinkertaisen maailmanmestarin Alonson kyydistä. Aika-ajotappioiden lisäksi espanjalainen pysyi niskan päällä myös kisasuorituksissa, vaikka kaluston surkeuden vuoksi kumpikin kuljettaja joutui tyytymään jämäsijoihin.

Kauden edetessä Vandoorne on kuitenkin nostanut tasoaan. Mies on pystynyt päihittämään Alonson aika-ajoissa useaan otteeseen, minkä lisäksi hän on noussut MM-pisteissä jo Alonson edelle Singaporen ja Malesian osakilpailuiden seitsemänsillä sijoillaan.

Boullierin mukaan Vandoorne saa kiittää itseään nousussaan.

– Hänen tasonnostonsa on seurausta kovasta työstä, luottamuksesta ja lahjakkuudesta, Boullier toteaa motorsport.comille.

– Hän oli alussa vaikeuksissa, sillä Alonson erinomaisuus paljasti hänen heikot piirteensä. Hän on kuitenkin oppinut nopeasti. Jokaisella nuorella kuskilla on ollut viime vuosina samanlainen oppimisprosessi läpi käytävänään kuin Stoffelilla.

Boullier tietää Vandoornella olleen niskassaan melkoiset paineet. Vaikka McLaren on ollut jo vuosia alavireinen, on se silti yksi sarjan suurimmista organisaatioista.

– Paineet ovat huomattavasti pienemmät jossain muussa tallissa, mutta McLarenilla, ja vieläpä Fernandon rinnalla, se on ollut suuri haaste hänelle. Hän on kuitenkin selättänyt kaikki murheensa. Hän on nyt itsevarma ja hän saa autostaan kaiken irti. Hän alkaa nyt lunastaa potentiaaliaan.