McLaren kaipaa sponsoreita – pomolta kriittinen suhtautuminen nimiyhteistyökumppaniin

© Kuva: Getty Images

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown myöntää brittitallin autossa olevan vielä runsaasti tilaa uusille yhteistyökumppaneille. Maineikas talli ei ole kuitenkaan kiinnostunut jakamaan sponsoripaikkaa tallin virallisessa nimessä.

Takavuosina McLarenin ajohaalarit suorastaan pursusivat eri yhteistyökumppaneiden logoja, mutta vaikeat ajat ovat köyhdyttäneet tallia myös tällä osa-alueella. Brownin mukaan tällä hetkellä on kuitenkin käynnissä lukuisia neuvotteluita ensi kauden yhteistyötä koskien.

– Autoissamme on tilaa sponsoreille. Olen luottavainen, että tämänhetkiset suunnitelmamme tulevat haalimaan meille muutamia uusia yhteistyökumppaneita, Brown kertoo motorsport.comille.

Takavuosina McLaren myi sponsoritilaa myös viralliseen nimesensä. Esimerkiksi kaksikin eri tupakkamerkkiä ovat hyvin tuttuja Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen ajoilta tallissa. Brownin mukaan nuo ajat ovat kuitenkin mennyttä.

– Mielestäni tallin nimi on pelkästään ”McLaren”, eivätkä yhteistyökumppanit saa siitä juurikaan hyötyä. NASCAR:in kaltaisessa sarjassa tallia kutsutaan sponsorin mukaan, mutta formuloissa niin ei toimita. Formuloissa ollaan siirrytty tätä nykyä malliin, jossa yhteistyökumppanina on pari isoa yritystä, ja mekin olemme lähellä tämän tavoitteen täyttämistä, Brown toteaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.