”Hän tekee erinomaista työtä” – jopa nousukuntoinen F1-kuski kärsi Fernando Alonson tallitoveruudesta

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Jo viime vuonna formula ykkösissä yhdessä kisassa ajaneen Stoffel Vandoornen ensimmäisen kokonaisen kauden alku oli haastava. Belgialainen jäi pisteittä kymmenessä kilpailussa, mutta nyt kurssi on kääntynyt lupaavaan suuntaan.

McLaren-kuski on nimittäin yltänyt kymmenen parhaan joukkoon kolmesti kuudessa edellisessä kisassa.

Eric Boullier kehuu suojattiaan, joka ajoi esimerkiksi kaksi kertaa peräkkäin seitsemänneksi – Singaporessa ja Malesiassa.

– Stoffel on oppinut paljon, ja nyt hän tekee erinomaista työtä. Hän on itsevarma ja hän saavuttaa enemmän kokemusta, McLarenin tallipäällikkö kertoi F1 Todayn mukaan Ranskan Canal Plussalle.

– Mutta kaikki, jotka ovat viime vuosina tehneet debyyttinsä, mukaan lukien Max Verstappen, ovat käyneet läpi useita vaikeita kuukausia ennen kuin heidän potentiaali on alkanut paljastua.

Vandoorne on toisaalta ihanteellisessa, mutta toisaalta jopa haastavassa tilanteessa. Hänen tallitoveri nimittäin on kaksinkertainen maailmanmestari, mutta tällä kaudella pahasti sukeltanut Fernando Alonso.

– Stoffelin kannalta valitettavasti hän oli lehdistön ja katsojien huomion keskellä, kun hänestä tuli maailmanmestarin tallitoveri, ranskalainen tallipäällikkö huomautti.

Voisi kuvitella, että debytantin kehittymisen kannalta kyseiset tilanteet median keskuudessa eivät toimineet parhaana mahdollisena kasvualustana.

Vandoornen ura McLarenilla jatkuu ainakin ensi vuoden loppuun saakka.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!