Vaikka ensiesiintymisen ja Uuden-Seelannin formulakulttuurin maailmankartalle palauttava Brendon Hartley on taatusi iloinen mahdollisuudestaan kilpailla F1:ssä, löytyy pallolta todennäköisesti häntä vieläkin onnellisempi ihminen – nimittäin debytantin isä Bryan Hartley.

– Voi olla mahdotonta olla mistään ylpeämpi kuin tästä, isä-Hartley oli hehkuttanut f1i.comin englanninkielisen sivuston mukaan uusiseelantilaiselle RadioLIVE:lle.

Vaikka debyytti on varmasti ikimuistoinen, pitää Hartleyn saada myös jonkinlaista tulosta aikaan. Täten haave murtautumisesta vakituiseksi F1-kuskiksi saisi kelvollisen alun.

– Hänen täytyy päästä maaliin ensi viikonloppuna. Toivottavasti hän murtautuu viidessä vuodessa F1:een. Valitettavasti ennustaminen on vaikeaa, ilmeisen liekeissä oleva isä pyöritteli.

Vaikka poika-Hartleyllä oli hullu viikko, ja edessä ovat kiireiset ajat, loppunee pyöritys pään sisällä kisan alkaessa. Näin ainakin isä arvelee.

– Tiedän omasta kokemuksestani, että kun laitat kypärän päähän ja kun vihreä lippu laskee, unohdat ympäröivän maailman, isä muotoili.

Yhdysvaltain GP ajetaan tulevana viikonloppuna.