Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan V6-hybridimoottorit eivät ole aiheuttaneet F1:lle mitään hyvää niiden käyttöönoton jälkeen.

Talli vaihtoi Daniel Ricciardon ja Max Verstappenin autoihin taktisiin syihin vedoten moottorin osia Monzan kisan alla. Tätä seurasi se, että kumpikin kuski sai lähtöruuturangaistuksia Italian kisaan.

Rangaistukset saivat Italiassa jo farssin omaisia piirteitä, sillä niitä lätkäistiin peräti yhdeksälle eri kuskille aika-ajossa.

Red Bull -kuskeista Verstappen starttasi 13:nnesta ja Ricciardo 16:nnesta ruudusta. Kisassa kumpikin kuitenkin ylsi jopa sensaatiomaisesti pisteille, sillä Ricciardo oli peräti neljäs ja Verstappenkin kymmenes.

Italian kisan rangaistusjupakat eivät Hornerin mukaan ole hyvästä kilpaurheilulle.

– Tämä moottori ei ole tuonut mitään hyvää formula ykkösille. Minua huolestuttaa se, että ensi vuonna olemme kolmella moottorilla useammassa kisassa. Minulle tämä on ykkösasia seuraavassa strategiatapaamisessa, Horner sanoi crash.netille.

Tallipäällikkö viittasi siihen, että kaudella 2018 ohjelmassa on peräti 21 kisaa nykyisen 20:n sijaan. Kuluvalla kaudella moottoreita puolestaan on kuskia kohden käytettävissä neljä ja ensi kaudella siis mahdollisesti vähemmän. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että Italian kaltaiset jupakat voisivat jopa yleistyä.

Hornerin mukaan nykyiset säännöt ovat epäonnistueita, vaikka rajoitukset ovatkin hyvästä.

– On selvää, että rangaistusten on oltava merkittävä ehkäisevä tekijä. Moottorien rajoittamisen tarkoituksena on säästää kustannuksissa, Horner huomautti, ja jatkoi pauhaamista:

– Niitä käytetään, ja tuloksena on vain rangaistuksia. Kenties meidän on palattava tasapainoon, ehkä viisi moottoria on oikeampi määrä kuin neljä tai kolme.

Sauhuaminen on ymmärrettävää ainakin puhtaasti menestyksen suhteen. Red Bull nimittäin voitti valmistajien mestaruudet vuosina 2010-2013, jolloin F1:ssä ajettiin vielä V8-moottoreilla.