Viime viikolla Renault tiedotti, että Carlos Sainz siirtyy Red Bullin kakkostiimi Toro Rossolta Renaultille ensi kaudeksi.

Sainz on edelleen Red Bullin sopimuksenalainen kuljettaja ja espanjalaisen siirto Renaultille on vain yhden kauden laina.

– Se, että Red Bull suostui lainaamaan Sainzin vain yhdeksi kaudeksi, kertoo paljon hänen taidoistaan, Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul totesi tallin tiedotteessa.

Espanjalaismedia Marcan mukaan Sainzin lainassa on optio, joka estää häntä palaamasta Toro Rosso -talliin lainansa päätteeksi. Tämä tarkoittaisi sitä, että espanjalainen korvaa kaudella 2019-2020 Red Bullilla joko Max Verstappenin tai Daniel Ricciardon.

Kyseinen sopimuspykälä antaa viitteitä siitä, että Red Bullilla ollaan varauduttu nykyisen kuljettajakaksikon lähtöön. Verstappenin ja Ricciardon sopimukset päättyvät samaan aikaan kuin Sainzin Renault-laina.

– Red Bull voi ainoastaan hyödyntää tämän option Sainzin lainassa vuoden 2018 loppuun mennessä. Tämän jälkeen hän ei ole enää missään yhteydessä Red Bull -talliin, Marca kirjoittaa.