Video: Turvaratkaisut pelastivat Mika Salon hengen Eau Rougessa – esittelyssä onnettomuuskypärä ja pääsuoja

SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo koki F1-urallaan muutaman hurjan ulosajon. Suomalaisen F1-uraan keskittyvän videosarjan uusimmassa osassa hän kertoo hurjasta tärskystään legendaarisessa Eau Rougessa.

Salo joutui pelottavaan onnettomuuteen kauden 1998 Belgian GP:n harjoituksissa. Salon Arrows petti pahimmalla mahdollisella hetkellä, singoten miehen kaiteisiin kylki edellä 300 kilometrin tuntivauhdista. Kuvat onnettomuudesta kertoivat osuman olleen erittäin raju, sillä auto tuhoutui perusteellisesti.

Salo selvisi pelottavasta tilanteesta kuin ihmeen kaupalla säikähdyksellä. Suomalaiskuljettaja saa kiittää terveytensä ja jopa henkensä puolesta formuloiden tiukkoja turvallisuusvaatimuksia.

Tutkittuaan onnettomuuden palautti FIA Salolle takaisin hänen kypäränsä sekä pääsuojansa. Molempien turvaratkaisujen kunto kertoo karua kieltä onnettomuuden rajuudesta. Esimerkiksi kypärä on osunut törmäyksen seurauksena rengasvalliin, kuten yllä olevalta videolta voi nähdä.

Yllä olevalla videolla Salo muistelee tarkemmin onnettomuutta esitellen samalla kameralle romuttuneita turvaratkaisuja.