M-Sportin Sebastien Ogier on yksi Saksan rallin suurista suosikeista. Hän on voittanut kilpailun kahtena viime vuonna ja myös 2011.

Kilpailu on MM-taistelun kannalta erittäin tärkeä; jäljellä on neljä kisaa, Ogier ja Hyundain Thierry Neuville ovat MM-sarjan kärjessä tasapisteissä, kaikki muut ovat jääneet jo yli 40 pisteen päähän.

Nyt Ogier odottaa etenkin Saksan uusia erikoiskokeita.

– Uudet pätkät ovat kuljettajille iso haaste. Vielä mielenkiintoisemmaksi tilanteen tekee se, että olemme Thierryn kanssa tasapisteissä, Ogier sanoi FIA:n lehdistötilaisuudessa.

Erityisesti Ogier odottaa Panzerplatten EK:ta. Peräti 41,97 kilometrin pätkä ajetaan lauantaina kahdesti.

– Siellä tienpinta vaihtelee vähän väliä asfaltista betoniin. Renkaat on satava sillä pätkällä toimimaan erityisen hyvin. Jos se onnistuu, se voi olla kilpailun tuloksen kannalta hyvinkin ratkaiseva.

Nelinkertaisen maailmanmestarin ykköshaastaja on Belgian Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville, joka hakee uransa ensimmäistä maailmanmestaruuttaan. Hänellä oli erittäin haastava alkukausi, mutta seitsemästä viime kilpailusta mies on naarannut peräti 40 pistettä enemmän kuin Ogier.

– Kausi on sujunut meiltä tähän asti loistavasti. Itseluottamukseni on huipussaan ennen Saksaa. Uusi avauspätkä Saarbrückenissa antaa jo hiukan osviittaa, missä menemme täällä. Tärkeää olisi päästä heti oikeaan ajorytmiin. Yritämme löytää oikein yhdistelmän täydellistä keskittymistä ja rajua hyökkäämistä, kun sen aika on, Neuville sanoi.