Sebastian Ogier palaa mestaruusautonsa Volkswagen Polon rattiin: ”Ei mitään ongelmia”

© Kuva: Getty Images

Sebastien Ogier palaa Volkswagen Polon rattiin, kun vanhat mestarit kokoontuvat ajamaan San Marinoon lokakuussa Colin McRaen kuoleman 10-vuotispäivän muistoajoihin.

Colin McRae menehtyi vain 39-vuotiaana helikopterionnettomuudessa Skotlannissa kotinsa lähistöllä 15.9.2007.

Yhteensä 13 ex-maailmanmestaria osallistuu tapahtumaan. Ideana on, että mestarit ajavat mestaruuden tuoneilla autoillaan.

Tapahtuman ideoinnissa ovat olleet vahvasti mukana Carlos Sainz ja hänen takavuosien kartturinsa Luis Moya.

– Soitin M-Sportin päällikölle Malcolm Wilsonille ja kysyin, olisiko Sebin mahdollista ajaa Pololla täällä, vaikka hän ajaakin nyt Ford Fiestalla. Malcolm sanoi heti, että ei mitään ongelmaa, kertoo Moya Autosportille.

– Ja ihan samalla tavalla kävi, kun soitin Volkswagenin moottoriurheilujohtajalle Sven Smeetsille kysyäkseni, voiko viime kauden Poloa lainata. Ei ongelmaa, oli Svenin vastaus.

– Kun kyse on tällaisesta tapahtumasta ja vieläpä Colinista, ei ongelmia ole. Jokainen soittamani puhelinsoitto kertoo siitä, kuinka vahva voima juuri Colinin muistelemisella on, Moya sanoo.

– Tapasin San Marinon kisajärjestäjät ja lupasin auttaa heitä. Mutta minä olen vain soitellut puheluja, Colin McRae teki puolestani tämän työn. Hän oli tässä lajissa täysin ainutlaatuinen, kaikki muistavat hänet edelleen niin hyvin. Hän oli todella rakastettu persoona.

Vanhoista mestareista ainoastaan Carlos Sainz puuttuu joukosta – ja hänelläkin on hyvä syy.

– Carlosin poika ajaa samaan aikaan F1-kilpailua Teksasissa, heillä on siellä perheen kokoontuminen. Mitä tahansa muuta, niin Carlos olisi täällä ehdottomasti, Moya sanoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.