Bernie Ecclestonen väistyttyä formula ykkösten vallankahvasta on hänen hallitsemastaan aikakaudesta alkanut kuulumaan runsaasti soraääniä. Tämän kauden päätteeksi sarjasta poistuvan Malesian GP:n promoottori ei liiemmin kehu entistä F1-mogulia.

Sepangin rata liittyi mukaan F1-karavaaniin vuonna 1999. Se oli ensimmäisiä kiinnityksiä Ecclestonen suunnitelmassa viedä lajia eksoottisiin maihin. Ecclestonen toimintaa ohjasi yksi ajatus: Malesian kaltaisissa maissa ei ollut juurikaan moottoriurheilukulttuuria, mutta rahaakin sitä enemmän.

Ecclestone ei aristellut pyytää kilpailuiden järjestämisoikeuksista poskettomiakin hintoja. Moni innolla sarjaan mukaan liittynyt rata joutui toteamaan elämän realiteetit vain parin kauden jälkeen. Esimerkiksi sellaiset talouden mahtimaat kuin Etelä-Korea ja Intia jaksoivat leikkiä vain parin kauden ajan.

Ecclestone paljasti viime kuussa tienneensä pyytävänsä liian suuria rahasummia kisajärjestäjiltä. Hän ei kuitenkaan kadu tekojaan, sillä hän kokee kasvaneiden rahavirtojen parantaneen lajin asemaa kokonaisvaltaisesti.

Malesian GP:n promoottori Razlan Razari pettyi kuullessaan Ecclestonen paljastukset.

– Tunnen tulleeni vedätetyksi sopimusneuvotteluissa. Tiedän, ettei kukaan pakottanut meitä solmimaan sopimuksia hänen kanssaan, mutta mitä hän kuvittelee meidän ajattelevan tuon paljastuksensa jälkeen? Razari toteaa Autosportille.

Malesia ilmoitti aiemmin tänä vuonna jättävänsä uusimatta sopimuksensa F1-sarjan kanssa tulevien kausien osakilpailuiden järjestämisestä. Razari paljastaa sarjan uusien omistajien yrittäneen kääntää päätöksen.

– Keskustelimme Bahrainin kisaviikonlopun aikana pitkään. He lupasivat jopa alennusta nykyiseen sopimukseemme, mutta emme kokeneet tarjousta riittävän hyväksi.