Saksalaislehti Auto Bildin mukaan McLarenin yhteistyökumppanin Hondan ongelmat ovat ajaneet brittitallin miettimään mahdollisuutta hylätä japanilaismerkki. Lehden mukaan talli on käynyt alustavia neuvotteluita palaamisesta takaisin takavuosien yhteistyökumppaninsa Mercedeksen asiakkaaksi.

Saksalainen autonvalmistaja vauhditti McLarenin F1-autoja vuosina 1995-2014 hyvällä menestyksellä. Mika Häkkinen toi tallille kaksi ja Lewis Hamilton yhden kuljettajien maailmanmestaruutta. Valmistajien mestaruuksia kertyi tältä aikakaudelta kuitenkin vain yksi, sillä nopeuden vastapainoksi Mercedeksen voimanlähteiden voidaan katsoa riistäneen ainakin pari mestaruutta sekä Häkkiseltä että Kimi Räikköseltä.

McLaren aloitti yhteistyön Hondan kanssa tarkoituksensaan toimia japanilaistehtaan ykköstykkinä formula ykkösissä. Mercedeksellä McLaren joutui tyytymään asiakastallin asemaan Hopeanuolen panostaessa ensisijaisesti omaan tehdastalliinsa.

Hondan jo kolmatta kautta jatkuvat vaikeudet ovat saaneet brittitallin kuitenkin nörtymään. Tallin tunnustelu mahdollisesta paluusta takaisin Mercedekselle on mahdollista Hondan kanssa tehden sopimuksen purkupykälän myötä. Yhteistyö on solmittu lehden mukaan kymmeneksi vuodeksi, mutta tallilla on oikeus jättää hanke, mikäli se ei ole tyytyväinen Hondan suorituskykyyn kolmannella kaudella.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa MTV Sport.