McLaren-Hondan surkeaa talvitestisaldoa on perattu lävite maailman moottoriurheilumediassa, tälläkin sivustolla (uutinen). Moottorin on kerrottu olevan epäluotettava, koska se ei kestä uusien F1-autojen aiheuttamaa tärinää. Nyt voimanlähteestä on paljastanut Autosportin mukaan lisää huolestuttavia tietoja.

McLaren sai kahdeksan testipäivän aikana kasaan vaivaiset 425 kierrosta, kun esimerkiksi Mercedes nakutti niitä 1096 kappaletta. Vähäisen testimäärän lisäksi tallin ongelmaksi muodostuu kierrosten sirpaleisuus. Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne saivat parhaimmillaankin kasaan vain 11 kierroksen ”stintin”, eli yhtämittaisen radankiertelyn. Tässä ajassa tallin on mahdotonta oppia autonsa käyttäytymisestä kisaolosuhteissa esimerkiksi painavammalla polttoainekuormalla yhtäjaksoisesti ajettaessa.

Heikon luotettavuuden vuoksi Honda pulttasi kahdeksan päivän aikana peräti viisi voimanlähdettä McLareneihin, mikä kertoo jo kaiken oleellisen. Kuljettajan tulisi selvitä koko kausi lävitse nimittäin neljällä voimanlähteellä.

Saadakseen kasaan edes jonkin verran kierroksia joutui Honda pudottamaan moottoreistaan tehoa reilusti alaspäin. Autosportin mukaan talvitesteissä voimanlähteistä irtosi uskomatonta kyllä 40-50 hevosvoimaa vähemmän kuin mitä viime kauden päätösosakilpailussa Abu Dhabissa. Ottaen huomioon, että Honda oli jo tuolloin tehoissa selvästi muita jäljessä, ei japanilaismerkin kehityssuuntaa voi pitää hyvänä.