Autosportin arvostettu F1-asiantuntija Gary Anderson luottaa Ferrari-kuljettaja Kimi Räikkösen kykyihin. Hän uskoo suomalaisen olevan edelleen mestaruustason kuljettaja, kunhan hänelle annetaan vain käteen sopiva auto.

Anderson pitää Autosportin verkkosivuilla palstaa, johon fanit voivat lähettää hänelle F1-aiheisia kysymyksiä. Eräs fani halusi tietää, uskooko Anderson Räikkösen olevan edelleen tarpeeksi hyvä kuljettaja ajamaan voitoista. Suomalaisen edellisestä voitosta on kulunut tänään tasan neljä vuotta.

– Totta kai hän on tarpeeksi hyvä. Hän on maailmanmestari ja hänellä on 20 osakilpailuvoittoa. Ei niitä voiteta ilman lahjakkuutta, Anderson toteaa.

Anderson nostaa esille myös Räikkösen erityisvaatimukset autoaan kohtaan. Hän uskoo kauden olevan Räikköselle aiempia parempi.

– Jos auto tarjoaa tarpeeksi pitoa ja sen etupää toimii Räikkösen haluamalla tavalla, hän voi käyttää kaiken taitonsa. Jos taas niin ei käy, hänellä ei ole ehkä kaikkia tarvittavia ominaisuuksia puutteidensa paikkaamiseksi. Mitä minä olen havainnut, on tämän vuoden Ferrari juuri sellainen kuin Räikkönen tarvitsee.

Räikkönen on hyvä ystävä tallikaverinsa Sebastian Vettelin kanssa. Anderson muistuttaa kummankin tavoittelevan radalla samaa asiaa, voittoa.

– Jos Ferrari pärjää, voi tilanteesta tallin sisällä tulla tulinen. Räikkönen ei harrasta panttivankien ottamista, ja Vettel tarvitsee puolestaaan ykköskuljettajan statuksen pärjätäkseen. Tarkkailkaapa tätä, Anderson maalailee.

(Edit 17.3. klo 18.26: Kimin edellisestä voitosta on kulunut neljä vuotta, ei ensimmäisestä)