Renault’n moottoripäällikkö Remi Taffin kertoo ranskalaismerkin yllättyneen suuresti viime vuonna otetuista suurista edistysaskelista. Odotuksia parempi suorituskyky tulee ruokkimaan moottorinvalmistajaa myös tulevan vuoden voimanlähdettä rakennettaessa.

Renault oli V6-hybridimoottoreiden ensimmäisillä kausilla suurissa vaikeuksissa sekä luotettavuuden että tehojen suhteen. Ranskalaismerkin tehdastalli oli vaikeuksissa myös 2016, mutta merkin moottoreita käyttänyt Red Bull osoitti voimanlähdepuolella otetun massiivisia loikkia eteenpäin. Talli voitti kaksi kisaa ollen MM-sarjan toinen, mutta ennen kaikkea se pystyi kuromaan paikoin hurjasti eroa kiinni muihin kärkitalleihin verrattuna.

Taffinin mukaan Renault yllättyi jopa itsekin, kuinka hyvin kehitystyö tuotti tulosta viime vuonna. Eritoten panostus luotettavuuteen loi vankan kivijalan, jonka varaan suorituskykyloikkaa pystyttiin rakentamaan.

– Kun koneet kestivät, saivat työntekijämme keskittyä avoimin mielin etsimään ratkaisuja parantamaan suorituskykyä. Olemme erittäin tyytyväisiä viime vuoteen, Taffin toteaa Autosportille.

Onnistuneen viime kauden jälkeen myös kaudesta 2017 odotaan suuria.

– Itseluottamuksemme on palautunut. Enää meitä kohtaan ei esitetä kysymyksiä, pystymmekö tekemään kilpailukykyisiä voimanlähteitä. Se rohkaisee meitä kaikkia, ja meidän täytyy nyt käyttää tämä hyvä fiilis hyväksi.