Kaksi Le Mansin 24 tunnin kisan luokkavoittoa urallaan ajanut Danny Watts on myöntänyt olevansa homoseksuaali. Korkean profiilin brittikuljettaja koki julkitulonsa olevan vihdoinkin ajankohtainen asia.

37-vuotias Watts myöntää asian olleen vaikea, sillä moottoriurheilu mielletään maskuliiniseksi urheilulajiksi. Hän toivoo oman seksuaalisen suuntautumisensa ilmoittamisen auttavan myös muita homoseksuaaleja kuljettajia tulevaisuudessa.

– Sisälläni paloi voimakas tunne, etten voinut piilotella tätä enää. Koen tärkeäksi, että saan olla vihdoin oma itseni, Watts toteaa motorsport.comin mukaan.

Watts kertoo hänen lähipiirinsä yllättyneen mutta myös hyväksyneen uutisen kuljettajan kertoessa sen heille. Pitkän uran tehnyt britti lopetti uransa viime kauteen, ja hän myöntää nyt anentun ilmoituksen olleen helpompi antaa, kun aktiiviura on takanepäin.

– Odotan pelonsekaisin tuntein seuraavaa kertaa, kun vierailen jossain varikkoalueella. Kuinka minua kohdellaan? Kaikesta huolimatta koin tärkeäksi tehdä julkisen ilmoituksen, sillä nyt ratkaisu on paljon terveempi, Watts toteaa.