Legendaarinen F1-autojen suunnittelija Gian Paolo Dallara lyttää vuoden 2017 F1-uudistukset.

80-vuotias veteraani ei ymmärrä lainkaan, miksi sääntöjä muutettiin.

– Insinöörinä en ymmärrä lainkaan, miksi nyt haluttiin keskittyä niin paljon downforcen lisäämiseen. Teknisesti ajatellen se tekee ohittamisen lähes mahdottomaksi, Dallara väittää Grandprix.comin mukaan.

– Mielestäni näillä säännöillä ei voi ajaa riittävän lähellä edellä menevää ohittaakseen. Aina valitetaan, kuinka F1:stä puuttuu näyttävyyttä, mutta sitten tehdään tällaisia uusia päätöksiä. Nyt mennään ihan väärään suuntaan.

Dallara uskoo, että amerikkalaisomistajat tekevät lajista kovin erinäköisen kuin ennen.

– Yhdysvalloissa on suorastaan pakkomielteenä saada kaikki kilpaileminen mahdollisimman tasapäiseksi. Mutta sellainen ei kuulu F1:n perusfilosofiaan. Hehän kehittivät jopa virtuaalisen turva-auton pitääkseen kuljettajien erot ennallaan kilpailuissa. Kyllä tässä nyt kaksi kovin erilaista kulttuuria rysähtää pahasti yhteen, Dallara arvelee.

– Mutta älkää kysykö minulta, kumpi on parempi tie.