Entinen FIA:n presidentti Max Mosley pelkää, että uudet F1-säännöt vievät lajia väärään suuntaan.

Monet ovat pohtineet, tuleeko ohittaminen entistä vaikeammaksi uusien sääntöjen vuoksi.

– Mielestäni nyt mennään ihan väärään suuntaan. Itse olisin päinvastoin vähentänyt aerodynamiikkaa ja lisännyt mekaanista pitoa, Mosley sanoo ITV:llä.

– Minusta on kyseenalaista, että sääntöjen avulla pyritään saamaan autot nopeammiksi. Kaikki FIA:n uudet säännöt 40-50 vuoteen ovat pyrkineet alentamaan nopeuksia tai lisäämään turvallisuutta. On selvää, että onnettomuusriski kasvaa, kun vauhti lisääntyy.

Jos uudet säännöt eivät toimi, se asettaa uusille omistajille paineita tehdä jo seuraavalla kaudella lisää uudistuksia. Onko Liberty Media aliarvioinut F1-haasteen kokoluokan?

– Sitä on hankala sanoa. Voi olla, että he ovat aivan briljantteja ja kaikki käy kuin tanssi. Tai sitten tämä voi osoittautua heille paljon hankalammaksi, mitä he koskaan olivat edes kuvitelleet, Mosley arvelee.

– Kaikki näyttää aina ulkopuolelta paljon helpommalta korjata. Mutta kun tulet lajiin mukaan ja ymmärrät kaiken, tilanne voi näyttäytyä ihan toisenlaisena.

– Onneksi heillä on Ross Brawn. Hän ymmärtää lajia täydellisesti ja tietää, mitä pitää tehdä. Ross on heille valtavan tärkeä voimavara.