Kaikkien aikojen ensimmäisen formula ykkösten osakilpailun vuonna 1950 järjestänyt Silverstone on olennainen osa F1-kisakalenteria. Radalla on ajettu kilpaa kaikkiaan peräti 50 kertaa, ja tuona aikana se on noussut sekä fanien että kuljettajien suosioon.

Kisajärjestäjät ovat olleet kuitenkin helisemässä kilpailun kustannusten kanssa. Bernie Ecclestonen kanssa solmittu monivuotinen sopimus on ollut kallis, mutta ongelmia on tuottanut myös suuren osan tuloista ohjautuminen suoraan Ecclestonen ja tämän yhtiön taskuun. Rata on joutunut jopa miettimään, onko sen enää järkeä järjestää kilpailua tulevaisuudessa.

Sarjan uusien omistajien myötä radan omistavan BRDC:n puheenjohtaja, entinen F1-kuljettaja Derek Warwick, kertoo järjestäjille ilmaantuneen uusia mahdollisuuksia tienata hieman lisää rahaa kilpailun kulujen kattamiseksi.

– On olemassa asioita, joita voimme muuttaa nykyisessä sopimuksessamme. Voimme esimerkiksi järjestää enemmän maksullisia varikkovierailuja, suurempia konsertteja ja kerätä enemmän yhteistyökumppaneita. Voisimme jopa myydä mutkiemme nimet jollekkin yhteistyökumppanille, Warwick toteaa.