© Kuva: Getty Images

Sebastien Loeb joutumassa nöyrtymään – Dakar-legenda Peterhansel erittäin lähellä voittoa

Peugeotin Stephane Peterhansel on vain yhden etapin päässä jo uransa kolmannestatoista Dakar-rallin voitosta. Ranskalaislegendan voiton voi riistää enää suuri epäonni, sillä lähin uhkaajakin, Sebastien Loeb, on jo jäänyt tallikaveristaan reilusti.

Loeb yritti hyökätä vielä toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, mutta hänen onnistui kutistamaan Peterhanselin etumatkaa vain 18 sekunnilla. Ennen viimeistä rypistystä ero on viisi ja puoli minuutia, ja Loeb on itsekin myöntänyt sen olevan liikaa.

Peugeotilla on tällä hetkellä rallissa kolmoisjohto Cyril Despresin miehittäessä viimeistä palkintopallipaikkaa. Merkki haluaakin varmasti pitää nyt voimassa olevan järjestyksen, joten kuljettajat eivät ota minkäänlaisia riskejä rallin päätöstaipaleella.

Edellisellä etapilla murheen toisensa jälkeen kohdannut Minin Mikko Hirvonen on pudonnut pois rallin kärkikymmeniköstä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!