Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner haluaisi, että F1 ottaisi käyttöön vanhat hyvät V10-moottorit.

F1 on joutunut valtavan kritiikin kohteeksi, kun se päätyi käyttämään V6-hybridimoottoreita 2014. Moni piti uudistusta surkeimpana lajin historiassa, ääni katosi F1-radoilta lähes kokonaan.

– Mielestäni mainos- ja markkinointioikeudet omistavan tahon pitäisi toimia tässä määräävänä tahona. He kuitenkin myyvät tätä tuotetta, Horner sanoi ESPN:lle.

– F1:n pitäisi olla ennen kaikkea viihdettä yleisölle. Teknologian pitäisi soittaa vain kakkosviulua. Haluaisin takaisin vapaasti hengittävät V10-moottorit ja sen valtavan pauhun. Mercedes ja Honda tuskin siitä ilahtuisivat, mutta ilahtuisiko yleisö? Jotenkin uskon, että ilahtuisi.

Hornerin mielestä nykyinen F1-teknologia on liian hankalaa ymmärtää faneille.

– Katsojat eivät ymmärrä kaiken tämän teknologian kompleksisuutta. Nykyautoilla lajia on kovin vaikea markkinoida ja myydä. Juuri se ääni on kuitenkin iso ydin tässä lajissa.

– McLaren-Honda veti viime vuonna Japanin GP:ssä pari näytöskierrosta V10:llä. Joka ikinen henkilöä varikolla pudotti saman tien työkalunsa ja ryntäsi katsomaan sekä kuuntelemaan. Juuri sitä F1:n pitäisi olla, Horner paaluttaa.