Dakar-rallin moottoripyöräluokan hallitseva mestari Toby Price loukkaantui pahasti kilpailun neljännellä etapilla.

29-vuotias australialainen kaatui rajusti ja reisiluu murtui peräti neljästä kohtaa. Lisäksi hän sai sairaalassa Bolivian La Pazissa vielä sairaskohtauksen.

– Minulla on ollut pari aika pahaa päivää ja yötä La Pazissa. Kielimuuri on hankaloittanut asioita paljon, ja sain kohtauksen, joka kyllä pelästytti minut. Spesialisti on tutkinut asiaa ja se johtui todennäköisesti veritulpasta keuhkoissani, Price kirjoittaa nettisivuillaan Motorsport.comin mukaan.

– En muista kolarista muuta kuin että törmäsin joen rannassa johonkin kovaan. Todennäköisesti se oli kivi. Muistan lentäneeni ilmaan ja näin kivikkoa joka puolella. Päädyin kivikkoon ja menetin tajuntani.

– Nyt tavoite on, että pääsisin jaloilleni vuorokauden kuluessa hiukan kokeilemaan jalkaa.

Price joutuu ensi arvioiden mukaan olemaan poissa pyörän päältä ainakin neljä kuukautta.

– Jos kaikki menee hyvin, voimme alkaa pian suunnitella kotimatkaa Australiaan, missä aloitan toipumisen ja kuntoutuksen. Siitä tulee pitkä tie 100-prosenttiseen kuntoon. Mutta olen varma, että olen KTM:n päällä neljän kuukauden päästä. Aion tehdä kaikkeni sen eteen, Price kirjoitti.