© Kuva: Getty Images

Niki Lauda kauden päätöskilpailusta: ”Nico Rosberg voi vain rukoilla”

Mercedeksen johtoportaaseen kuuluva Niki Lauda sanoo, että talli ei tule missään vaiheessa puuttumaan Abu Dhabin päätöskilpailuun, vaan Lewis Hamilton ja Nico Rosberg saavat ajaa vapaasti alusta lopuuun.

Rosbergille kolmospaikka riittää mestaruuden varmistamiseen.

– Vaikka tilanne on mikä on, emme tule sanomaan heille, kuinka pitää ajaa. Mitään diilejä ei tehdä esimerkiksi siitä, kuinka avausmutkaan ajetaan. Toimimme täysin samoin kuin kaikissa muissakin kilpailuissa, Lauda vakuuttaa Planet F1:lle.

– Tilanne on kiehtova. Molemmat haluavat paalulle, molemmat haluavat voittaa. Kummatkin tekevät kaikkensa säätöjen kanssa ja pyrkivät saamaan irti kaiken autosta ja itsestään.

– Ja jos tilanne on se, että Nico on parilla viimeisellä kierroksella toinen tai kolmas, hän voi vain rukoilla, ettei auto laukea, Lauda paaluttaa asetelmia.

Monet ovat esittäneet, että Mercedes olisi jollakin tavalla suosinut Rosbergia tällä kaudella, mutta Lauda tyrmää puheet.

– Mitään suosimista ei ole ollut, ihan rehellisesti. Olemme tehneet Toto Wolffin kanssa alusta asti selväksi, että molempia kohdellaan tasapuolisesti. Olemme tehneet tehtaalla kaikkemme, että molemmat autot kestäisivät kaikissa kilpailuissa loppuun saakka.

– Olemme kääntäneet joka ikisen kiven. Ja kun kyse on kauden viimeisestä ja ratkaisevasta kilpailusta, tulemme olemaan tämän asian kanssa vielä erityisen tarkkoina.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!