© Kuva: Getty Images

Huippuinsinööriltä murskakritiikki Ferrarille: ”He eivät ole tiimi, vaan joukko pelokkaita ihmisiä”

Entinen Ferrarin huippuinsinööri Luca Baldisserri heittää rajua kritiikkiä Ferrarin nykytilaa kohtaan.

Baldisserri oli Michael Schumacherin kultakaudella Ferrarin leivissä ja on seurannut tallin taaperrusta murhemielellä.

– Ferrarin nykyjohto on luonut kauhun ilmapiirin tiimiin. Valitettavasti kummallakaan, Sergio Marchionnella ja Maurizio Arrivabenellä, ei ole kilpailukokemusta. Mielestäni Ferrari ei ole tänä päivänä enää tiimi, ainoastaan joukko pelokkaita ihmisiä. Ja tuossa kireässä ilmapiirissä on todella vaikea tehdä innovatiivista työtä. He eivät enää uskolla tehdä päätöksiä, koska pelkäävät potkuja ja joutumista häpeään, Baldisseri ruoskii Corriere dello Sportilla.

Baldisserrin mukaan teknisen johtajan James Allisonin lähtö oli erityisen raskas isku Ferrarille. Hänen tilalleen nimitettiin Mattia Binotto. Baldisserrin mukaan valinta oli väärä.

– Mattia osaa motivoida ihmisiä ja hänellä on paljon kokemusta, mutta tekninen johtaja hän ei valitettavasti ole. Hän tietää itsekin, ettei osaa suunnitella autoa, eikä hänellä ole syvää ymmärrystä korista, ei aerodynaamisesti, eikä mekaanisesti. Hän olisi parhaimmillaan tallipäällikkönä, Baldisserri uskoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!