© Kuva: Getty Images

Bernie Ecclestone haluaa vaaran elementtejä F1:een: ”Ihmiset tulivat kisoihin ajatellen, että joku voi kuolla”

F1-pomo Bernie Ecclestone on esittänyt, että F-ykkösiin tuotaisiin jatkossa mukaan hiukan lisää vaaran elementtejä.

FIA tekee koko ajan valtavasti töitä lajin turvallisuuden takaamiseksi ja parantamiseksi, mutta Ecclestone on eri linjoilla.

– Kisoista on tullut liian turvallisia. Mielestäni voisimme hyvin rakentaa vaikkapa sellaiset 40-senttiset vallit mutkiin, ne estäisivät kuljettajia ajautumasta ulos radalta, Ecclestone heittää ESPN:n mukaan.

– Joskus muinoin – mitä ei enää tapahdu – ihmiset tulivat kilpailuihin ajatellen, että joku saattaa kuolla. Nykyisin he tulevat tietäen, ettei kukaan voi kuolla. Ja se on tietysti hyvä asia.

Ecclestonen mielestä F1:n pitäisi myös rakentaa onnettomuustilanteista dramaattisempia, että katsojat saisivat jännittää, kuinka pahasti kuljettaja on loukkaantunut. Hän käyttää esimerkkinä Fernando Alonson rajua ulosajoa Australiassa.

– Ei kukaan siellä kuvitellut, että hän kävelisi omin jaloin autosta ulos. Meidän pitäisi noissa tilanteissa peittää heti isoilla lakanoilla koko tilanne, tuoda ambulanssi paikalle ja viedä kuljettaja pois.

– Sitten hänet vietäisiin sairaalaan ja ihmiset miettisivät, miten kävi. Ja sitten ilmoittaisimme, että luojan kiitos, hän on kunnossa. Hiukan sellaista show-meininkiä siis, siitä ihmiset pitävät, Ecclestone visioi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!