© Kuva: Getty Images

Bernie Ecclestone nimesi kaikkien aikojen lempikuljettajansa

F1:n pitkäaikainen johtaja Bernie Ecclestone on jättämässä formuloiden kuninkuusluokan uusien omistajien tieltä (lue uutinen). Ecclestone nimesi espanjalaislehdelle oman suosikkikuljettajansa.

Ecclestone kertoi, että hänen kolme suosikkiaan ovat Michael Schumacher, Alain Prost ja Ayrton Senna.

– Vaikea sanoa, mutta jos yksi pitäisi valita yli muiden, se olisi Prost, Senna kertoi Marcalle.

– Hän oli parempi kuin Schumacher tai Senna. Michael sai paljon apua talliltaan ja tallikaveriltaan, ja jossain määrin samanlaista tukea sai myös Senna. Mutta Prost ei koskaan saanut sellaista etua. Hänellä oli aina kilpailijoita myös omassa tallissaan, Ecclestone jatkoi.

Lisäksi Ecclestone nosti yhdeksi lempikuljettajikseen Jochen Rindtin, joka voitti maailmanmestaruuden vuonna 1970. Rindt kuoli Italian GP:n harjoituksissa, eikä ollut mukana kauden neljässä viimeisessä osakilpailussa. Silti Rindtin pisteet alkukaudelta riittivät mestaruuteen. Saksalainen on F1:n ainoa kuljettaja, joka on voittanut mestaruuden kuolemansa jälkeen. Ecclestone toimi Rindtin managerina.

– Olimme todella läheisiä ystävinä ja kollegoina. Hän on ehdottomasti yksi suosikeistani, mutta ei kaikkien aikojen paras, Ecclestone sanoi.

Lähde: autoweek.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!