Max Verstappenin ajotyyli jakaa mielipiteitä varikolla laidasta laitaan. Myös Mercedes-tallin sisällä asiasta kuultiin varsin eriävät mielipiteet.

Verstappen piti aggressiivisesti Kimi Räikkösen takanaan Belgian GP:ssä. Se sai suomalaiskuskin sapen kiehumaan (lue uutinen).

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ihaili ja samalla myös kauhisteli Verstappenin tekosia Belgian GP:ssä (lue uutinen). Sen sijaan Mercedeksen puheenjohtajana toimiva F1-legenda Niki Lauda ei säästellyt sanojaan Verstappenin tekosista.

– Hän ajoi Kimiä vastaan samalla tavalla jo Unkarissa. Ei jatkuvasti voi vaihtaa ajolinjaa. Hän kuuluu psykiatrille, kun hän sanoo, että Kimi on syyllinen, Lauda laukoi saksalaisella RTL-televisiokanavalla.

Lauda ei aio jättää asiaa vain sanojen tasolle. Verstappen jäi lopulta kisassa pistesijojen ulkopuolelle ollen 11.

– Kuljettajat ovat ammattilaisia, joiden ei pidä asettaa kilpakumppania tarpeettomiin vaaratilanteisiin. Max ei pysty ymmärtämään, että hän on tehnyt jotain väärin. Puhun asiasta hänen isälleen Josille, jonka tunnen hyvin. Hänen täytyy puhua tästä pojalleen.

– Tuollaisilla virheillä ei voiteta kilpailuja. Hänen pitää mennä takaisin kouluun, Lauda jatkoi.

Verstappen on saanut aikaisemminkin tällä kaudella kritiikkiä ajotyylistään. Laudan mukaan asia ei jää muilta kuljettajilta huomioimatta. Verstappen ei omasta mielestään tehnyt mitään väärää (lue uutinen).

– Kuljettajat tulevat kyllä reagoimaan asiaan. Seuraavassa kuljettajakokouksessa he sanovat, että hei poika, jos haluat ajaa noin, niin me ajamme myös – ja sitten siitä tuleekin vaikeaa.