© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen tuulettamassa olympiakultaa – voisiko se olla mahdollista?

F1-moguli Bernie Ecclestone on väläytellyt ajatusta siitä, että Formula 1 voitaisiin jonain päivänä nähdä olympialajina. Iso Britannialainen BBC kirjoitti muutamia perusteluja, miksi F1:n ja olympialaisten liitto voisi toimia.

Kyseessä olisi yksittäinen kilpailu, joka ajettaisiin tismalleen samanlaisilla autoilla. Sillä ei olisi merkitystä, olisiko kyseessä Ferrari, Mercedes tai jonkin muun tallin auto.

Autot maalattaisiin maiden väreihin ja jokainen maa saisi lähettää kisaan enintään kolme kilpailijaa. Suomen edustajat voisivat olla esimerkiksi Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas ja mustana hevosena Niko Kari.

BBC:n mukaan F1:n olympilaisiin osallistumiselle on myös valideja vasta-argumentteja. Olympialaisten henkeen ei ehkä sovi moottoreilla varustetut ajoneuvot, mutta kuten F1-toimittaja Joe Savard kirjoitti vuonna 2012; mitä eroa on hevosvoimilla ja hevosvoimilla. Ratsastus on kuulunut tärkeänä osana olympialaisiin jo pitkään.

Ratoja löytyy myös hyvin kisapaikkojen läheisyydestä. Nyt esimerkiksi Rio de Janeiron olympialaisissa kisa voitaisiin ajaa Interlagosin radalla.

Vuonna 2020 Tokion olympialaisissa ratana voisi toimia Fuji Speedway -rata, joka on lähellä Tokion kaupunkia. Eikä radan välttämättä tarvitse olla lähellä itse olympiakaupunkia, sillä nykyään monet suorituspaikat ovat kauempana päänäyttämöiltä.

F1:llä on toki vielä pitkä matka olympialajiksi, eikä lajin sisälläkään ole selkeää mielipidettä siitä, voisiko se onnistua.

Mutta mielenkiintoinen skenaario se kieltämättä olisi, jos Räikkönen tuulettaisi Rion olympialaisissa olympiakultaa ja Bottas nappaisi Suomelle kaksoisvoiton…

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!