© Kuva: Getty Images

Fernando Alonso lopettamassa? Kehui Kimi Räikköstä: ”Hän voisi jatkaa ikuisesti”

McLaren-kuski Fernando Alonso avasi lopettamishuhujaan ranskalaiselle L’Equipe-lehdelle. Alonso ylisti samalla myös toisia kokeneita F1-kuljettajia, mukaan lukien Kimi Räikköstä.

– Jos katsotaan kuljettajia, kuten Räikkönen, (Jenson) Button tai  (Felipe) Massa, he voisivat jatkaa kilpa-ajoa ikuisesti, mutta minä en varmaankaan ole samanlainen, Alonso sanoi.

Alonson sopimus McLarenin kanssa kattaa myös vuoden 2017, mutta huhut lopettamisesta ovat käyneet kuumana. Alonson puheet asian tiimoilta eivät ainakaan vähennä huhuja.

– Kun aika on valmis, lopetan F1:ssä. Kun et ole enää tarpeeksi nopea, etkä pidä siitä enää, on aika siirtyä eteenpäin. Tällä hetkellä minusta tuntuu siltä, että olen tulossa unelmani päätökseen, Alonso täräytti.

– Isäni rakensi minulle aikoinaan karting-auton, joka oli tehty samanlaiseksi kuin McLaren-Honda, ja nyt ajan itse McLaren-Hondalla. Minusta tuntuu, että ympyrä sulkeutuu romanttisella tavalla, Alonso kertoi.

34-vuotias espanjalaiskuski ei vielä osannut arvioida, mitä aikoo tehdä F1:n jälkeen. Alonso sanoi haluavansa palata normaaliin elämään kiinni, ainakin aluksi.

– Kun lopetan, uskon nauttivani normaalista elämästä ainakin aluksi. Ehkä myöhemmin ajan jossain muussa sarjassa. Esimerkiksi Le Mans voisi olla täydellinen minulle, koska siinä ei tarvitse olla koko vuotta poissa kotoa, Alonso sanoi.

Alonso on voittanut kaksi maailmanmestaruutta. Hänestä tuli vuonna 2006 kaikkien aikojen nuorin tuplamaailmanmestari. GP-voittopokaaleja Alonson palkintohyllystä löytyy peräti 32.

Lähde: f1i.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.