Kimi Räikkönen muistelee Kiinan GP:n alla klassikkovoittoaan Shanghaissa vuodelta 2007. Voitto oli maailmanmestaruustaistelun kannalta erittäin tärkeä.

Kun Kiinaan tuolloin saavuttiin, Räikkönen oli 17 pistettä perässä sarjaa johtavaa McLarenin debytanttia Lewis Hamiltonia. Kilpailuja oli jäljellä enää kaksi.
Hamilton puristi paalupaikan, Räikkönen lähti Ferrarillaan kakkosruudusta. Sade piiskasi ankarasti Shanghain rataa ja Hamilton alkoi karata. Pian keli kuitenkin parani ja Hamilton pysyi vesikelin renkailla liian pitkään radalla; hän nilkutti täysin sulaneilla renkailla kohti varikkoa, mutta lipsautti hiekalle, eikä pystynyt enää jatkamaan. Räikkönen ajoi lopulta helppoon voittoon.

– Muistan että keli oli todella hankala. Ensin satoi tosi paljon, mutta kun se lakkasi, rata alkoi kuivua yllättävän nopeasti. Oli mentävä aika pian vaihtamaan välikelin renkaat, Räikkönen muistelee F1i.comilla.

– Se ei ollut helppo kilpailu kenellekään, mutta itse asiassa me selvisimme siitä yllättävänkin helpolla ja saimme loistavan tuloksen.

Kun Räikkönen otti johdon, hän ei enää piikkipaikasta luopunut ja suomalainen kuittasi kauden kuudennen voittonsa. Ero Hamiltoniin kapeni seitsemään pisteeseen ennen viimeistä kilpailua (tuolloin pisteet jaettiin 10-8-6-5-4-3-2-1).

Kaksi viikkoa myöhemmin Räikkönen otti Brasiliassa jälleen voiton, ja kun Hamilton oli vasta seitsemäs, nousi Räikkönen pisteen erolla maailmanmestariksi.