Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko formula ykkösistä ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Miinusta:

– Kaksi viime kautta erittäin hyvin kulkenut Williams on taantunut. Uusi FW38 on kyllä nopea suorilla, mutta kaikkialla muualla onkin sitten vaikeaa. Erot kärkitalleihin ovat olleet alkukaudesta todella isot. Tosin oma osansa siihen on varmasti ollut myös Williamsin äärikonservatiivisilla tektiikoilla.

– Silti Valtteri Bottas ja Felipe Massa jaksavat nöyrästi uskoa, että auto paranee kauden aikana enemmän kuin muiden. On hankala nähdä, että niin kävisi, sillä kaikki muutkin kehittävät autojaan pitkin kautta koko ajan ja itse asiassa heillä on siihen paljon enemmän rahaa. Miksi juuri Williams onnistuisi edellään olevia paremmin pienemmillä resursseilla?

Autosport julkaisi viime viikolla jutun, jossa kerrottiin, kuinka paljon eri tallit saivat viime kaudesta rahaa F1:n kattojärjestöltä. Ferrari saa 192 miljoonaa, Mercedes 171, Red Bull 144, mutta Williams vain 87 miljoonaa euroa. Onko tältä pohjalta realistista odottaa, että se olisi juuri Williams, joka onnistuu kehitystyössään parhaiten?

– Näyttää pahasti siltä, että Williams on valahtamassa tallien välisessä kilpailuissa kolmospaikalta sijoille 5-6. Bottas ei ole itsekään onnistunut kahdessa avauskilpailussa lainkaan, ajamisesta on paistanut sekä puristaminen että turhautuminen. Jos sama meno jatkuu myös Kiinassa, uhkaa negatiivinen kierre imaista suomalaisen yhä syvemmälle.

– Vielä viime kaudella Bottasta vietiin vahvasti Ferrarille Kimi Räikkösen paikalle. Nyt tällaista ei puhu enää kukaan. Ja jos tämä kausi menee huonosti, voi olla, että Bottaksen etsikkoaika yhä nuorempien ja lahjakkaampien kuljettajien puristuksessa on lopullisesti mennyt. F1 on laji, jossa yhden surkean kauden kerrannaisvaikutukset voivat olla kuljettajalle valtavat. Mahtaako Bottas sittenkään koskaan kivuta tämän lajin huipulle?