Formula ykkösten johto ja tallipäälliköt kokoontuvat tänään tekemään päätöksiä kauden 2017 säännöistä.

Keskusteluja on käyty todella pitkään ja alun perin deadline oli jo helmikuussa, mutta sitä venytettiin huhtikuulle kahdella kuukaudella. Edelleen osa tallipäälliköistä on täysin eri mieltä siitä, mitä tulisi tehdä ja mitä ei, joten kovin sopuisaa ja yksimielistä kokousta tuskin on luvassa.

Esimerkiksi Mercedeksen johtaja Toto Wolff on sitä mieltä, ettei muutoksia kannattaisi tehdä, koska alkukausi on ollut niin mielenkiintoinen.

Yksi iso keskustelunaihe on myös F1-sarjan neljän moottoritoimittajien Mercedeksen, Ferrarin, Hondan ja Renaultin tulevaisuus. Bernie Ecclestone ja FIA:n presidentti Jean Todt ovat uhanneet tuoda mukaan itsenäisen moottorinroimittajan, jos nämä ”neljä suurta” eivät pysty alentamaan kustannuksia, takaamaan toimituksia ja kehittämään tehokkaampia sekä äänekkäämpiä moottoreita.