Formula ykkösten strategiaryhmä ja F1-komissio päättävät ensi tiistaina kauden 2017 säännöistä. Yksi mielenkiintoinen muutosehdotus on se, että autoihin saisi tankata nykyistä enemmän polttoainetta.

Moni kuljettaja ja tallipäällikkö on harmitellut sitä, että F1:stä on tullut yhtä renkaiden ja polttoaineen säästämistä. Tämä estää kuljettajia ajamasta täydellä vauhdilla.

Motorsport.comin lähteiden mukaan polttoaineasia on mahdollisesti jopa menossa läpi. Kun autot ja renkaat ovat leveämpiä, se aiheuttaa enemmän vetoa ja sitä kautta enemmän polttoaineen kulutusta.

Nykyinen 100 kilon maksimimäärä ei ehkä ensi kaudella tule riittämään. Tosin tässä vaiheessa näyttää siltä, että määrää nostettaisiin ainoastaan 5 kilolla eli 105:een.

– Siitä tulisi ihan kaamea sotku, jos polttoainemäärä pysyy samana. Jos polttoainemaksimi on ensi vuonnakin 100 kiloa, joudutaan ryhtymään todelliseen pihistelyyn kilpailujen aikana. Se hidastaisi varmasti vauhteja ja taas ihmiset olisivat tyytymättömiä, arvelee Renaultin tekninen johtaja Nick Chester.

Myös Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul on samalla linjalla.

– Haluan että F1 on jatkossakin F1. Ei meidän pitäisi lähestyä mitään kestävyyskilpailuja. Jos minä saisin päättää, ei minkäänlaisia sääntöjä olisi polttoainemäärien suhteen.