Japanin Superformula-sarjassa ajava saksalainen Andre Lotterer esittää, että Japanin sarjan pitäisi olla selkeä reitti suoraan formula ykkösiin.

Aiemmin sarja tunnettiin nimillä Formula Nippon ja Formula 3000, niiden kautta ykkösiin ovat nousseet mm. Ralf Schumacher, Mika Salo, Eddie Irvine ja Pedro de la Rosa.

Sarjaan vaaditaan FIA:n superlisenssi ja siellä ajaa tällä kaudella esimerkiski viimevuotinen GP2-mestari Stoffel Vandoorne.

– Kyllä tämän pitäisi olla ihan selkeä reitti F1:een. Sarjan ja sen kuljettajien taso kyllä riittää, olemme kaikki ammattilaisia. Tämä on loistava korkeakoulu kuljettajille, olen itse oppinut vuosien aikana täällä todella paljon, Lotterer sanoo Motorsport.comille.

– Ei tällaista tasoa löydy mistään Euroopan juniorisarjoista. Mutta maailma on muuttunut. Muinoin F1:een tuli 30-vuotiaita kuljettajia, koska ensin heidän oli pakko kerätä kokemusta muualta. Nykyisin siellä ajaa jo alle 20-vuotiaita. Siellä kysytään, paljonko sinulla on rahaa? Ja jos on riittävästi, saat ajopaikan, Lotterer kritisoi.

Vuonna 2014 yhdessä GP:ssä Caterhamilla ajanut saksalainen korostaa kokemuksen merkitystä.

– Kyllä nuoret superlahjakkuudetkin voivat tehdä hienoa tulosta. Mutta olen itse huomannut, että olin paljon parempi kuljettaja kolmekymppisenä kuin kaksikymppisenä.