Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko formula ykkösistä ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Plussaa:

– Pari päivää sitten uutisoitiin, että Kimi Räikkönen saattaa siirtyä ensi kaudeksi Yhdysvaltojen NASCAR-sarjaan. Ei asia uusi ole, samaa spekuloitiin, kun Räikkönen edellisen kerran jätti formulat 2009. Ja silloin hän kävikin ajamassa kaksi NASCAR-kisaa sijoittuen Trucks-sarjan osakilpailussa 15:nneksi ja Nationwide kilpailussa sijalle 27. Mutta se jäi siihen.

– Nyt Sky Sport News on heittänyt ilmoille spekulaation siitä, että Räikkönen jättäisi F1:n tämän kauden jälkeen ja siirtyisi NASCAR:iin Stewart-Haas Racingin tiimiin.

– Miten mahtaa käydä? Räikkönen on kerran kokeillut, eikä silloin napannut. Nappaisiko nyt? NASCAR on sarjana järkyttävän pajon rennompi kuin F1. Siellä ei nipoteta turhista, kuljettajilla on vapaus tehdä omalla ajallaan ihan mitä he haluavat. Kukaan ei kyylää. Tämän pitäisi sopia Räikkösen pirtaan erinomaisesti. Eli jos hän haluaa jatkaa ajouraansa F1:n jälkeen, miksi ei NASCAR?

– Paljon on kuitenkin tapahtunut sitten edellisen yrityksen. Räikkösestä on tullut isä ja hänen elämänsä on rauhoittunut ja seestynyt. Nuorena miehenä tilanne oli toinen, mutta silloinkaan NASCAR ei Räikköstä napannut. miksi nappaisi nyt?

– Spekuloinnit ovat aina kivoja, mutta en jaksa millään uskoa, että Räikkönen enää jaksaisi lähteä toiselle mantereelle opettelemaan paitsi elämää perheensä kanssa, myös aivan uuden sarjan pelisääntöjä. Joten eiköhän tässä lopulta niin käy, että Räikkönen jatkaa sittenkin F1:ssä vielä pari vuotta (jos tulokset sitä edellyttävät) tai sitten hän laittaa nätisti pillit pussiin.

– Mutta toisaalta, mitä Kimi Räikkönen elämässään tekisi, ellei ajaisi kilpaa? En nyt ihan heti keksi siihen vastausta…