Kansainvälisen autoliiton FIA:n entinen puheenjohtaja Max Mosley uskoo tinkimättömän turvallisuustyön pelastaneen Fernando Alonson hengen sunnuntaisessa Australian GP:n kolarissa.

Alonson auto tuhoutui täysin, mutta kuljettajaa suojaava monokokki säilyi ehjänä. Vuosina 1993-2009 FIA:a johtanut Mosley kehitti hallitsijakautensa aikana voimakkaasti sekä ratojen että autojen turvallisuutta Mosley uskookin työnsä kantaneen hedelmää Alonson onnettomuudessa.

– En usko, että Alonso olisi selvinnyt vielä 15-20 vuotta sitten kolaristaan. Tietenkään asiaa ei voi sanoa varmaksi, koska asiaa täytyisi analysoida tarkasti, mutta yleisellä tasolla puhuttaessa tuontyyppiset onnettomuudet johtavat yleensä vakavaan loukkaantumiseen tai jopa kuolemaan. Onneksi nykyään se ei enää näyttäisi oelvan lopputulos, Mosley totesi ESPN:lle.

 

Mosleyn aikakausi sai surullisen alun, kun Ayrton Senna ja Roland Ratzenberger menehtyivät Imolan GP-viikonloppuna keväällä 1994. Tuon jälkeen FIA tarttui turvallisuusasioihin aivan uudella tarmolla.

– Eritäin outoja onnettomuuksia tapahtuu edelleen, kuten Jules Bianchin tapauksessa kävi. Mutta Alonson kaltaisisissa kolareissa oletus on aina, että kuljettaja kävelee niistä pois. Vielä 20 vuotta sitten asian laita ei ollut niin.