Formula One Groupin eli F1:n kaupallisia oikeuksia hallinnoivan konsernin suurin omistaja CVC Capital Partners on ollut jo pitkään aikeissa myydä osakkeensa. Bernie Ecclestone on huolissaan, miten lajille käy, jos kaupasta ei pian päästä yksimielisyyteen.

CVC omistaa osakkeista selkeän enemmistön eli 70 %. Myynnistä on huhuttu jo pitkään, nyt Ecclestone yrittää saada CVC:n toimitusjohtajan Donald McKenzien tekemään ratkaisunsa mahdollisimman pian.

– Haluaisin saada päätöksen siitä, aikooko McKenzie päästä eroon yhtiöstä vai ei. Jos hän ei halua, me voisimme pyörittää yhtiötä eri tavalla kuin nyt ja saisimme mahdollisesti aikaan paljonkin parannuksia, Ecclestone sanoi Grandprix.comin mukaan.

Ecclestonea on nyppinyt, kun FIA:n presidentti Jean Todt kritisoi avoimesti lajin nykytilaa sanoen, ettei itse enää ostaisi lippua kilpailuun. Ecclestone sanoo, ettei syy ole hänen.

– Käteni ovat olleet viime aikoina sidotut yhtiöni johtamisen kanssa, Ecclestone sanoi The Telegraphille.

– Olisi paljon asioita, joita haluaisin tehdä, mutta en ole voinut, koska CVC haluaa, että yritystä johdetaan kuin julkista yritystä, Ecclestone valitti.

Viime viikolla F1-komissio kokousti, ja huhujen mukaan siellä pohdittiin, miten ja mihin suuntaan laji jatkaa Ecclestonen aikakauden jälkeen. Kun mogulilla on ikää 85 vuotta, on selvää, ettei hän johda formula ykkösiä enää loputtomiin.