Tommi Pärmäkosken ja Sebastian Vettelin tiivis yhteistyö ei sujunut aina ihan suunnitelmien mukaan.

Ferrarilla ajavan Sebastian Vettelin kuntovalmentajana vuodet 2008-11 toiminut Tommi Pärmäkoski kertoo, ettei hänen ja saksalaiskuskin yhteistyö ollut aina ruusuista.

Pärmäkosken mukaan Vettelillä, nyt 28, on vahva luonne. Kuskin voitonhalu on äärimmäisen kova, minkä takia yhteydenottoja tuli silloin tällöin. Karkeasti arvioituna kaksikko vietti vuodessa noin 300 päivää yhdessä.

– Totta kai niitä tuli. On siellä ovia läiskitty ja välillä huudettukin, mutta molemmilla oli yhteinen tavoite, ja silloin se oli maailmanmestaruus. Sen tavoitteen piti ajaa niin kovasti eteenpäin, ja kun tehtiin yhdessä töitä unelman eteen, niin siinä tuli vastoinkäymisiä. Välillä oli minun vuoroni huutaa ja välillä Sebastianin, välillä siinä tulee tappeluita, Pärmäkoski kertoo SuomiF1-sivustolle.

– Hölmöä verrata sitä parisuhteeseen, mutta parisuhteessakin tulee riitoja, 32-vuotias valmentaja hymähtää.

Vettel on voittanut urallaan neljä maailmanmestaruutta, joista kaksi tuli Pärmäkosken alaisuudessa vuosina 2010 ja 2011. Myös kaudet 2012 -ja 13 päättyivät saksalaisen MM-voittoon. Hän ajoi Red Bull -tallilla vuodet 2009-14 ennen siirtymistään Ferrarille.

Pärmäkosken laajempi haastattelu julkaistaan huomenna SuomiF1-sivustolla.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros