McLarenin auto on rivissä maanantaina, kun formula ykkösten Barcelonan testit alkavat. Espanjalaisen AS:n mukaan tallin tilanne on ainakin tällä hetkellä ihan yhtä murheellinen kuin viime kaudellakin.

McLaren julkistaa uuden autonsa sunnuntaina ja testit alkavat heti maanantaina. Lehden tietojen mukaan uuden värityksen ja uuden korin sisällä on edelleen surkea viime kauden moottori, jonka kanssa tiimillä on ollut valtavia luotettavuusongelmia edelleen.

Tiimin päämajasta Wokingista ei ole juuri asioista tiedotettu, mutta Hondan päällikkö Yasuhisa Arai on sentään aukaissut suunsa.

– Teemme kaikkemme, että faniemme odotukset toteutuisivat. Pyrimme tietenkin podiumille niin pian kuin mahdollista. Tulemme ratkaisemaan kaikki tekniset ongelmat, jotka moottoria vaivasivat viime kaudella ja lähdemme kauden avauskilpailuun luottavaisin mielin, Arai sanoi itsevarmasti jokin aika sitten.

Nyt hänenkin äänensävynsä on muuttunut varovaisemmaksi.

– En voi sanoa, että olisimme pystyneet ratkaisemaan ongelmiamme täysin.

McLarenin omat testit eivät ole menneet suunnitelmien mukaan, ongelma on edelleen moottori ja isokokoisen turbon solahtaminen koneeseen. Sen verran Wokingista on sanahelinää herunut, että aerodynaaminen data on kuulemma odotettua parempaa.

Vaikka Honda onkin saanut uuteen moottoriinsa viime vuoteen verrattuna 223 hevosvoimaa lisää, uusi MP4-31 on AP:n tietojen mukaan kaikkea muuta kuin valmis tuleviin testeihin.
Tiimi sentään yrittää lietsoa positiivista ilmapiiriä. Kun auto selvitti törmäystestit, tiimi twiittasi:

– Nyt voimme rentoutua. Miksikö? Siksi, että McLaren-Honda MP4-31 on läpäissyt törmäystestit. Seuraavaksi Barcelonan testiradalle.