F1-sarjassa Williamsilla vuonna 1997 maailmanmestaruuden voittanut Jacques Villeneuve myöntää, että kaikki hänen F1-uransa päätökset eivät olleet kaikista parhaimpia.

– Ainoa virheeni oli, kun uusin sopimukseni BAR:n kanssa 2002, kun minulle tarjottiin paikkaa Renaultilta, Villeneuve kertoo Inautonews.comin mukaan.

Muutamaa vuotta myöhemmin Renault oli sarjan menestyksekkäin auto: kausilla 2005 ja 2006 Fernando Alonso veri ranskalaistallin autolla mestaruuden nimiinsä.

Myös menestyksekkään kauden 1997 jälkeinen hedelmättömäksi jäänyt BAR-aikakausi olisi voinut jäädä kokematta.

– Sain itse asiassa tarjouksen McLarenilta. Adrian Newey soitti minulle kysyäkseen minua mukaansa BAR:n sijaan. Hän piti minusta, sillä hän oli nähnyt mitä sain aikaan hänen autollaan Williamsilla ja välillämme oli suuri kunnioitus, Villeneuve toteaa.

Hän kuitenkin kiistää McLaren-pestistä kieltäytymisen olleen huti, vaikka Mika Häkkinen toikin maailmanmestaruuden kotiin 1998 ja 1999.

– Nyt on helppo sanoa, että olisi ollut hienoa olla McLarenilla, mutta kuinka voit olla tarttumatta tilaisuuteen omasta tiimistä? Villeneuve, joka oli perustamassa ja rahoittamassa BAR:ia yhdessä managerinsa Craig Pollockin kanssa, toteaa.

– En kadu mitään, Villeneuve summaa.