Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko formula ykkösistä ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Outo juttu:

– Formula ykkösiin suunnitellaan kaudeksi 2017 halo-nimistä päänsuojusta autoihin. Se on turvakaari ohjaamon edessä, joka olisi todennäköisesti pelastanut jokusen hengen viimeisen 10 vuoden aikana.

– Outo juttu on se, että aika moni F1-ihminen on kertonut vastustavansa tätä uutuutta. Ai miksikö? Siksi, että vaaran elementti kuuluu formula ykkösiin ja halon myötä autot näyttäisivät rumilta. Sanon nyt vain, että voi herrajumala mitä perusteluja!

– Eikö formulakuljettajan päällä ja jopa hengellä ole mitään arvoa? Mitä väliä sillä on, jos auto ”näyttäisi rumalta”. Eivät ne nytkään miltään Rembrandtin tauluilta näytä. Jos on mahdollisuus tehdä lajista turvallisempi noinkin yksinkertaisella innovaatiolla, niin miksi ei tehtäisi? Olisiko esimerkiksi Jules Bianchi yhä keskuudessamme, jos F1-autoissa olisi ollut halo jo tuolloin? Todennäköisesti olisi. Jos joku ei pidä sitä arvokkaana asiana, on korvienvälissä todella pahasti vikaa.

– Voiko joku olla oikeasti niin perverssi ihminen, että nauttii siitä ”vaaran elementistä” ja suorastaan toivoo, että jotakin kuljettajien henkeä uhkaavaa tapahtuisi. Ei mene kyllä millään meikäläisen järkeen. Urheilussa urheilijoiden turvallisuuden tulisi olla aina etusijalla, eikä siinä valitettavasti ole yhtäkään vasta-argumenttia, joka kestäisi päivänvaloa. Halot autoihin ja pulinat pois!