Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko formula ykkösistä ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

– Vielä sunnuntaina Hondan ja McLarenin leirissä oltiin odottavan positiivisin, jopa ylitiöpositiivisin mielin. Viime kausi meni umpisurkeasti, mutta nyt saimme lukea lausuntoja siitä, kuinka nyt on otettu valtava kehitysharppa ja Honda sekä McLaren ovat paiskineet valtavasti töitä uuden auton kanssa. Paluusta ihan kärkikahinoihinkin kuiskittiin.

– Ilo loppui jo maanantaina, kun Jenson Button ajoi Barcelonan testeissä 84 kierrosta ja totuus paljastui. Vaikka McLaren ilmiselvästi yritti kovaa kierrosaikaa ajaessaan pehmeillä renkailla, jäi paras kierros perustestiä jauhaneesta Sebastian Vettelin Ferrarista 1,8 sekuntia eli valovuoden…

– Hondan F1-puolen johtaja Yasuhisa Arai saikin testipäivän päätteeksi potkut, mikä kertoo paljon kaksikon reaalitilanteesta: Hondan mylly on täysi tuhnu, eikä McLarenin autokaan mikään huippu. Mitä mahtaa pyöriä Fernando Alonson päässä, hänelle mikään muu on tuskin yhtä vastenmielistä kuin ajella poijuna ynnä muiden ohiteltavana vielä toinen peräkkäinen kausi…

– Miten valtavilla resursseilla operoiva Honda voi jälleen kerran epäonnistua näin raskaasti? Ja palaako Fernando Alonson pinna jo tämän viikon testeissä lopullisesti?