Maanantaina toimituksemme sai suruviestin: SuomiF1-sivuston koko olemassaolon ajan sen uutistuotannossa mukana ollut työtoverimme Olli-Matti Kuitunen on kuollut. Syöpää sairastanut Olli olisi huomenna keskiviikkona täyttänyt 34 vuotta.

Olli oli koko Suomi-sivustoperheen ensimmäinen kirjoittaja. Hän liittyi tiimiimme jo keväällä 2011, tuolloin vielä RacingNewsFlash.com-nimeä kantaneen sivustomme englanninkieliseksi toimittajaksi. Alkuvuodesta 2012 kieli muuttui suomeen ja sivuston nimeksi SuomiF1, ja Olli oli siitä lähtien formulauutistuotantomme kantava voima.

Ralli oli Ollille moottoriurheilussa se suurin rakkaus, ja kipinä moottoriurheiluun oli varmastikin syttynyt hänen kotikaupunkinsa Jyväskylän rallien myötä. Työssä Ollille sydämenasiaksi muodostui nimenomaan F1, jonka uutisointia hän höysti ahkerasti omilla näkökulmillaan ja tarkkanäköisillä analyyseillään.

Olli kirjoitti sivustollemme muutaman uutisen vielä jouluaatonaattona. Hänen viimeinen artikkelinsa, koskien päättyneen F1-kauden suurimpia pettymyksiä, julkaistiin viime vuoden viimeisenä päivänä. Vaikka sairaus verotti jo voimia, Olli siis jatkoi yhä työtään formuloiden parissa. Ei siksi, että hän koki velvollisuudekseen tehdä niin, vaan palavasta halusta kirjoittaa. Ahkera työnteko ja taistelutahto kuvaavatkin miestä enemmän kuin hyvin – Olli jos joku ei ollut luovuttaja.

Nyt Ollin näppäimistön nakutus on hiljentynyt, mutta yli 10 000 hänen kirjoittamaansa juttua jäävät elämään, samoin lämmin muisto hyvästä työkaveruudesta.

Kiitämme Ollia lähes viidestä yhteisestä vuodesta ja otamme osaa omaisten suruun.

Pekka Franck
Jussi Franck
Pekka Mäntylä

Kirjoittajat olivat Ollin esimiehiä ja työtovereita.