Ferrarilla vuosia työskennellyt Luca Baldisserri on hylännyt italialaistiimin toimiakseen vasta 17-vuotiaan kuljettajalupaus Lance Strollin mentorina tulevana vuonna.

Baldisserri ehti työskennellä Ferrarilla muun muassa tallin suurimman legendan Michael Schumacherin kisainsinöörinä. Baldisserri lanseerasi myös tallin junioriohjelman Ferrari Driver Academyn, jonka johdossa hän oli vuosia.

Stroll kiinnitettiin Ferrarin juniorikuljettajaksi hänen ollessa vasta 11-vuotias 2009. Nykyään Stroll on Williamsin reservikuljettaja, minkä lisäksi hän ajaa ensi kaudella Euroopan F3-sarjassa.

Strollin löytänyt Baldissarri on nyt jättänyt toimensa Ferrarille keskittyäkseen täysin auttamaan Strollia etenemään urallaan.

– On tärkeää, että Luca on mukana taustajoukoissani tukemassa ja opastamassa minua. Hän tulee toimimaan linkkinä minun ja Williams-tallin sekä F3-tiimini välillä, jotta saamme ensi kaudesta irti kaiken mahdollisen, Stroll toteaa Autosportille.

Stroll arvostaa Baldisserrin ammattitaidon korkealle.

– Hän on ollut tukenani jo hyvin nuoresta asti. Hän on hiljaa silloin kun hänen pitää, mutta hän osaa tarvittaessa avata suunsa, Stroll kiittelee.