IndyCar-sarjassa ensi kaudella kisaava venäläiskuljettaja Mikhail Aleshin uskoo formula-autojenkin päätyvän vielä katetuiksi ennemmin tai myöhemmin.

Tänä syksynä entinen F1-kuljettaja ja IndyCar-sarjassa vuosia menestyksekkäästi kisannut Justin Wilson menehtyi saatuaan osuman päähänsä irtoromusta. Päähän osuneet iskut ovat tuottaneet onnettomuuksia myös F1-sarjassa viimeisten vuosien aikana.

Aleshinin mielestä Wilsonin onnettomuus saattaa kiihdyttää muutospuheita.

– Justinin onnettomuudella on varmasti merkitystä siihen, että päättäjät ymmärtävät mihin suuntaan turvallisuutta kannattaa muuttaa. Sen kaltaisia onnettomuuksia ei saisi tapahtua enää koskaan, Aleshin toteaa motorsport.comin mukaan.

– Uskoisin, että ajan myötä formula-luokissa tullaan näkymään jonkinlainen katettu ohjaamo tai jotain siihen verrattavaa, joka suojaa kuljettajan päätä. Justinin onnettomuus oli täysin absurdi, ja silti sellaisia nähdään jatkuvasti.

Aleshinin mielestä turvallisuusmuutoksia tullaan näkemään myös muissa sarjoissa.

– Katetut ohjaamot tulevat ennemmin tai myöhemmin. Samoin kuin karting-autoihin tulee turvavyöt ja suojakaari.