Kimi Räikkönen joutui F1-asiantuntijoiden hampaisiin: ”Olen huolissani hänestä”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin Kimi Räikkönen on F1-varikon näkyvimpiä kuljettajia. Kauden 2007 maailmanmestari on edelleen yksi arvostetuimmista kuljettajista, mutta viime vuosien tulokset ovat olleet raju pettymys. Räikkönen on saalistanut alle puolet sarjan mahtitalli Ferrarin pisteistä kausilla 2014 ja 2015.

Brittiläisen televisiokanavan Sky Sportin asiantuntijat, entiset F1-kuskit Damon Hill ja Martin Brundle sekä Ted Kravitz, puivatkin Räikkösen asemaa F1-sarjassa.

Päällimmäiseksi kysymykseksi nousi, mitä italialaistiimi näkee Räikkösessä, joka ei ole pystynyt vastaamaan viime vuosina tallikavereidensa vauhtiin.

– Ferrari näkee hänessä tiimipelurin, joka on outo asia kuulla, koska Kimi on niin hiljainen. Mutta tuloksia perkaamalla täytyy huomioida, että suomalainen on saanut oman ison osansa epäonnesta ja tekniikkamurheista. Hän on kantanut hyvin roolinsa tallin testinukkena ensi kautta ajatellen, mutta silti hän ei ole valittanut. Hän ei avaudu lainkaan eikä koskaan raivoa asiasta, Kravitz kiittelee.

– On lahja pystyä olla hiljaa, mutta siinä on myös varjopuolensa. Ihmiset luulevat, ettei Kimiä kiinnosta. Totta kai häntä kiinnostaa, mutta hän suojelee vain tiimiä olemalla hiljaa. Siksi häntä arvostetaan Maranellossa, Kravitz tuumaa.

Kauden 1996 mestarin Hillin mielestä Räikkösen ongelma on aina ollut hänen tapansa olla ongelmissa auton säätöjen kanssa.

– Hän pystyy ehdottomasti tekemään loistavaa työtä, mutta hän ei tunnu koskaan olevan tyytyväinen. Hän oli poissa lajista pari vuotta, mutta sitten hän vain tuli takaisin ja hän näytti…olen huolissani hänestä, ollakseni rehellinen. Olen huolissani, mitä tallissa tapahtuu, Hill toteaa.

Brundlen mielestä Räikkönen on tipahtanut tallikaverinsa Sebastian Vettelin apupojaksi. Tallin kannalta tämä ei hänestä ole lainkaan huono vaihtoehto.

– Kahden kovan luokan kuskin pitäminen tallissa voi olla vaarallista. Muistakaa kaikki Ayrton Senna ja Alain Prost McLarenilla. Tai Fernando Alonso ja Lewis Hamilton McLarenilla 2007. Ferrarilla ei ole tällä hetkellä selkeää jaottelua ykköskuski-kakkoskuski, vaan pikemminkin ykköskuski-yksijapuolikuski, Brundle asettelee sanansa.

– Vettel on käyttänyt tällä kaudella kaikki mahdollisuutensa. Ferrari haluaa, että Vettelin joutuessa ongelmiin olisi Räikkönen valmiina paikkaamaan, mutta Kimi ei ole pystynyt siihen tällä kaudella. Kimi ei ole enää ollut oma itsensä. Koska hän on ollut viimeksi paalulla? 2008? Vettel ja aiemmin Alonso pystyivät käyttämään hetkensä.

Räikkönen loisti ennen uutta Ferrari-aikaansa Lotuksella, mutta Brundlelta ei tipu tähänkään ajanjaksoon mairittelevia kommenteja.

– Lotuksella oli erittäin erikoinen auto, joka pystyi käyttämään renkaita erinomaisesti hyväksi. Räikkönen ja Romain Grosjean pystyivät sillä huimiin ajosuorituksiin. Molemmat ovat erittäin hyviä kuljettajia, mutta he eivät ole supertähtiä, ja myös moni muukin olisi pystynyt tuolla autolla ihmetekoihin, Brundle epäilee.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.